WIE DOEN MEE

bewerkt prijsover-ons-for-web

 

Henriët van Roosmalen
Henriët (rechts op de rechter foto) is illustrator, kunstenaar en coach. Sinds 2002 heeft ze het werk van Sandra geïllustreerd. Met ruim tien jaar ervaring in het basisonderwijs is ze ook een geweldige sparringpartner. Haar atelier, waar ze wekelijks tekenlessen geeft, is sinds september 2014 verhuisd naar Ambacht Ateliers in De Bilt. Henriët heeft een website:
www.colourmind.nl.

Sandra Overweg
Sandra (op de rechter foto in het midden) is Neerlandica en historisch pedagoog en werkte enkele jaren als invalkracht in het kleuteronderwijs. Vanuit de studie en door haar werk in historische musea kreeg ze steeds meer belangstelling voor geschiedenis- en erfgoedonderwijs. Voor het Kröller-Müller Museum schreef ze twee prentenboeken, ‘Zwaan zoekt een vriendje’ (2011) en ‘Zwaan krijgt stippen’ (2014). Sandra heeft een website:
www.xantext.nl.

Tijdvak
In 2011 verscheen bij uitgeverij Kinheim de serie werkboekjes ‘Tijdvak’. Deze werkboeken voor groep 5, 6, 7 en 8 gaan over de geschiedenis van Nederland, aansluitend bij de tien tijdvakken. Ze zijn bedoeld om zelfstandig in te werken en speciaal geschikt voor snellere leerlingen. Sandra schreef de teksten en opdrachten, Henriët maakte de ontelbare tekeningen!
Kijk op:
www.kinheim.com/58-geschiedenis.

Wie helpen ons?

Peter van Gestel
Peter (links op de rechter foto) is een geweldig goede muzikant met een eigen band. Hij treedt ook regelmatig op in bekende musea zoals het Nederlands Spoorwegmuseum en het Kröller-Müller museum. Hij schreef en zong de twee luisterliedjes over Kees de Muis.

Jesse Uilenreef
Jesse studeert interactieve vormgeving, hij bouwde en beheert deze website.
Hoowl.nl


Kees Verdonk

Kees Verdonk is werkzaam voor de St. Jozef-school in Graft-De Rijp. Hij was de coördinator van het onderwijsproject dat Sandra en Henriët maakten voor de basisscholen van Graft-De Rijp. Vanwege zijn inspirerende persoonlijkheid hebben we Kees de Muis naar hem vernoemd.

Leerkrachten en leeringen van de basisscholen in Zandvoort, Graft-De Rijp, Anna Paulowna en Akersloot
‘Kees de Muis zoekt een huis’ werd ontwikkeld voor de basisscholen in Graft-De Rijp in 2008. In 2012 werd een aantal prenten in het boek aangepast aan het dorp Zandvoort. ‘Kees de Muis in de molen’ werd in 2013 gemaakt voor de leskist van het project Poldersporen in Anna Paulowna. Ook in Akersloot kwam een molenboek terecht. Leerlingen en leerkrachten hebben het lesmateriaal getest en gebruiken het in hun leskisten. Het materiaal wordt nog steeds uitgebreid. Mocht je zelf ook tips en aanvullingen hebben, stuur ze ons toe via:
contactformulier


Plein C

Plein C is het bureau voor cultuureducatie in Noord-Holland. Als intermediair heeft Plein C al diverse keren basisscholen gekoppeld aan Sandra en Henriët bij de ontwikkeling van erfgoedprojecten. Veel projecten, waaronder het woonproject en het molenproject, zijn grotendeels gesubsidieerd door de provincie Noord-Holland.
http://www.pleinc.nl