IN DE PRIJZEN

In 2014 won Henriët de publieksprijs in de internationale illustratiewedstrijd ‘Key Colours’.

Lees hierover in ons nieuwsbericht van 24 oktober 2014:

kleurboelprijs2014-def

 

In 2009 wonnen we de 2e prijs in de landelijke wedstrijd ‘Open je boek’.

Uit 330 inzendingen werd Kees de Muis gekozen en ontvingen Sandra en Henriët (Peter had autopech) de tweede prijs, bestaande uit een cheque ter waarde van € 1.000,00.
Hieronder de tekst van het juryrapport:

Nummer twee. Weer een dierenverhaal, maar totaal anders. Kees de Muis zoekt een huis. Hij stapt in zijn bootje en roeit weg. Zoals het hoort bij een barre zoektocht komt Kees in zwaar weer terecht. Hij dreigt te verongelukken en daar is Julia voor deze Romeo-muis, die natuurlijk zijn huis vindt.

Kees de Muis zoekt een huis is eigenlijk meer een totaalproject dan een gewoon boek; een educatief project, voor de onderbouw van de basisschool.  Het is geschreven door Sandra Overweg – overigens ook iemand met een eigen bureau, een website en met veel educatieve ervaring- met illustraties van Henriet van Roosmalen. Bovendien zitten er twee cd’s bij met liedjes van Peter van Gestel. En, hartveroverend detail: twee gehaakte muizen met kleertjes aan, Kees en Julia.
Kern van het geheel is een afzonderlijk te lezen kinderboek, een vrolijk, duidelijk en goed geschreven verhaal over Kees. Dan is er een serie lessen, van taal, kringgesprekken en geschiedenislessen tot knutselen, metselen, kleuren, stempelen, vouwen, bingo, kijkdoos maken en koken. En dat alles rondom het eeuwig bruikbare thema wonen.
Oerhollands wonen trouwens, en wij hopen dat ook allochtone kinderen zich erin kunnen herkennen.

Het is vooral het totaal waaraan de jury een tweede prijs wil toekennen. Er waren misschien inzendingen met iets originelere tekeningen, enkele verhalen waren wat spannender, maar het geheel ademt grote kwaliteit uit. De kinderen die hiermee op school gaan werken, mogen blij zijn.

Juryrapport, in ‘De 25 mooiste! Open je eigen boek 2009’